Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karkówka po cygańsku to pyszne danie z warzywami. Mięsko jest mięciutkie z pysznym pomidorowym sosem i mnóstwem warzyw
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 72
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 112
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 72
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 112
Składniki
Karkówkę myjemy i tniemy w plastry średniej grubości . Doprawiamy do smaku . Następnie obtaczamy w mąnce.
Smażymy mięso z jednej i drugiej strony , na oleju aż się zarumieni i przekładamy sznyclem do naczynia żaroodpornego.
Warzywa kroimy na mniejsze kawałki. Przekładamy na patelnię na której smażylo się mięso . Dodajemy przyprawy, ketchup , przecier pomidorowy, i mieszając chwilkę aż warzywa zmiękną.Wsxystko przekładamy do naczynia z mięsem i równo rozkładamy .
Całość pieczemy pod przykryciem ,w 180 stopni Celsjusza od 1-2 godziny. Naczynie wyjmujemy z piekarnika i odkrywamy aby para uciekła . Po lekkim ostudzeniu podajemy . Danie jest pyszne również na zimno . Polecam przepis. Smacznego .