Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Karkówka śmietanowo-cebulowa"
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1003
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1119
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11456
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1003
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1119
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11456
Składniki
Karkówkę umyj, osusz, natrzyj solą i pieprzem. Zupę borowikową i cebulową (proszki) wymieszaj. Posyp mięso, dokładnie obtocz, wstaw na dobę do lodówki.
Śmietanę kremówkę ubij na sztywno. Karkówkę przełóż do natłuszczonego żaroodpornego naczynia. Mięso obficie posmaruj śmietaną. Piecz około półtorej godziny w temp. 150°C.
Kaszę z warzywami ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Osącz z wody, wyjmij z torebek. Upieczoną karkówkę przestudź, pokrój na dość grube plastry. Podawaj na kaszy z warzywami.
Czas przygotowania: 105 min, ilość porcji: 10, cena za porcję: 2,40 złŹródło: Chwila dla Ciebie