Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Karkówka w boczku"
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 137
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 207
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 153
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 137
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 207
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 153
Składniki
Karkówkę opłucz, osusz i pokrój na 8 plastrów. Lekko rozbij mięso, przełóż do miseczki. Oprósz solą, pieprzem. Posiekaj cebulę oraz 2-3 ząbki czosnku. Wymieszaj. Połowę wsyp do miseczki, wymieszaj. Odstaw na co najmniej godzinę.
Cukinię umyj, potnij na podłużne plasterki, np. obieraczką do warzyw lub ostrym nożem. Na każdym plasterku mięsa połóż listek bazylii, zwiń go w rulon. Owiń plasterkiem boczku oraz cukinii, zepnij wykałaczką.
Rozgrzej olej i obsmaż roladki. Przełóż mięso do natłuszczonego naczynia żaroodpornego. Wstaw je do piekarnika. Piecz około 20 minut w temp. 170°C.
Pomidory umyj, pokrój na cząstki. Do tłuszczu ze smażenia mięsa wlej oliwę. Wrzuć resztę cebuli oraz czosnku i zeszklij. Włóż pomidory i duś kilka minut. Przypraw warzywa solą oraz pieprzem. Podaj z gorącymi roladkami.
<strong>Ewelina Modelewska z Woli Miednewskiej</strong>Źródło: Takie jest życie