Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Karkówka w kapuście kiszonej"
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 185
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 185
Składniki
Mięso umyj, osusz, pokrój w plastry. Ząbki czosnku wyciśnij przez praskę. Wszystkie marynaty dokładnie wymieszaj, obtocz w niej mięso. Wstaw do lodówki na kilka godzin (najlepiej na 12 godzin).
Cebulę pokrój w piórka, lekko podduś na oleju, dodaj karkówkę i obsmaż z obu stron. Kapustę kiszoną pokrój, marchewkę zetrzyj na tarce, wrzuć do mięsa i cebuli. Zalej wodą i duś pod przykryciem do miękkości składników. W miarę potrzeby dodaj wody.Źródło: Dobry Tydzień