Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na wykorzystanie zielonych części porów.
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1753
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 118
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1753
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 118
Składniki
Karkówkę delikatnie rozbiłem i przyprawiłem papryką, solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Zostawiłem na chwilę, w tym czasie obrałem cebulę i posiekałem, podsmażyłem z posiekanymi porami.
Marchewkę obrałem i pokroiłem na kilka kawałków. Mięso oprószyłem przyprawami i mąką, podsmażyłem. Podlałem wodą, dorzuciłem listek laurowy, ziele angielskie, marchewkę.
Gdy mięso było było półmiękkie dodałem, podsmażone wcześniej pory i dusiłem wspólnie aż do miękkości.
Do słoika dałem łyżkę mąki z wodą oraz śmietaną i potrząsałem słoikiem aż wszystko dokładnie się wymieszało. Wlałem do sosu, wrzuciłem garść natki z pietruszki i gotowe.
W trakcie duszenia próbuję sosu i ewentualnie doprawiam do smaku.