Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Karkówka w sosie"
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 262
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1397
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6471
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 209
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 262
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1397
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6471
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 209
Składniki
Mięso kroimy w plastry, osuszamy.Cebule kroimy w krążki, dodajemy do niej oliwę, liście laurowe, plasterki czosnku, zmiażdżone w moździerzu przyprawy. Mieszamy z płatami mięsa, wkładamy do lodówki na min. godzinę.
Potem mięso oczyszczamy z marynaty (zachowujemy ją). Przyprawiamy solą i pieprzem, obsmażamy na patelni.
Pomidory i marynatę gotujemy na wolnym ogniu, wkładamy mięso (ewentualnie podlewamy wodą). Dodajemy powidła, namoczone i posiekane grzyby. Dusimy ok. 1 i 1/2 godz. Pod koniec wrzucamy pokrojoną w paseczki paprykę.Źródło: Kobieta i życie