Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mocno chrzanowy smak. Fajne...
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 54
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 60
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 193
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 54
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 60
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 193
Składniki
Karkówkę delikatnie rozbiłem i przyprawiłem papryką, solą, pieprzem i ziołąmi prowansalskimi. Zostawiłem na chwilę, w tym czasie obrałem cebulę i posiekałem. Marchewkę obrałem i pokroiłem na kilka kawałków. Mięso podsmażyłem na rumiano z cebulką. Podlałem wodą dorzuciłem listek laurowy, ziele angielskie i marchewkę. Dusiłem do miękkości mięsa.
Do słoika wrzuciłem łyżkę mąki z wodą i chrzanem oraz śmietaną i potrząsałem słoikiem aż wszystko dokładnie się wymieszało. Wlałem do sosu, wrzuciłem garść natki z pietruszki i gotowe.