Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Karkówka w winie"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 59
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 379
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 103
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 59
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 379
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 103
Składniki
Karkówkę umyj, pokrój na średniej wielkości plastry i przełóż do miski. Polej mięso czerwonym winem, oliwą i skrop sokiem z połówki po marańczy. Całość dopraw do smaku solą, pieprzem i chili.
Ziemniaki obierz i posiekaj w plasterki. Gotuj je w osolonym wrzątku do momentu, aż zmiękną (ok. 5-7 minut).
Karkówkę umieść na grillu i dokładnie podpiekaj z obu stron. Zanurz w pozostałej marynacie ziemniaki i również przełóż je na ruszt.
Soczyste mięso doskona le smakuje z konfiturą oraz sałatką z białej kapusty.
Przepis nadesłała Renata Pyzik z Izbicy</strong>Źródło: Super TV