Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Karkówka z jabłkami"
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 82
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 160
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 186
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 321
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 56
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 82
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 160
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 186
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 321
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 56
Składniki
Karkówkę oczyścić, umyć, osuszyć, pokroić na plastry, lekko rozbić tłuczkiem. Na patelni rozgrzać olej. Przesmażyć mięso z obu stron na lekko złoty kolor, oprószyć solą i pieprzem. Plastry karkówki zdjąć z patelni (olej ze smażenia zachować), przełożyć do naczynia żaroodpornego.
Cebulę obrać, posiekać. Jabłka pokroić na cząstki, usunąć gniazda nasienne. Żurawinę przebrać. Na oleju pozostałym ze smażenia mięsa zeszklić cebulę, dodać jabłka, przesmażyć i połączyć z żurawiną. Oprószyć majerankiem, solą i pieprzem.
Obłożyć tym karkówkę, przykryć kawałkami masła. Piec w nagrzanym do 200 st. C piekarniku przez ok. 30 minut. Podawać obsypane listkami świeżego majeranku.
ok. 50 minutŹródło: Twoje Imperium