Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Karkówka z kapustą i ananasem"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 261
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 47
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 36
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 74
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 85
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 261
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 47
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 36
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 74
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 85
Składniki
50 min • Porcja 310 kcal • Koszt porcji ok. 2,50 zł • Przepis na 12 porcji
Karkówkę myję i osuszam papierowym ręcznikiem. Przyprawy mieszam z olejem i nacieram nimi karkówkę. Mięso odstawiam do lodówki na co najmniej 3 godziny (najlepiej na noc). Po tym czasie przekładam je do naczynia żaroodpornego.
Kapustę płuczę i obkładam nią karkówkę. Ananasa osączam z zalewy, kroję w kostkę i układam na kapuście. Następnie zalewam sokiem z ananasa.
Karkówkę piekę pod przykryciem 2 godziny w 200°C. Po upieczeniu kroję ją w plastry i podaję obłożoną kapustą z ananasem.
Katarzyna Jędrzejewska z KrośniewicŹródło: Kobieta i życie