Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne jest takie mięso, soczyste, pachnące. Doskonale pasuje na rodzinny obiad. Zapach korzennej przyprawy, to zapach Świąt Bożego Narodzenia, ale nie tylko.
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4782
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z podanego przepisu w...
Odsłon: 38
Chleb na zakwasie żytnim przygotowany na bazie mąki orkiszowej (typ 750) i mą...
Odsłon: 31860
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4782
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z podanego przepisu w...
Odsłon: 38
Chleb na zakwasie żytnim przygotowany na bazie mąki orkiszowej (typ 750) i mą...
Odsłon: 31860
Składniki
Mięso dokładnie umyć i osuszyć papierowymi ręcznikami. Natrzeć mieszanką słodkiej papryki czerwonej, przyprawy korzennej i czosnku. Pozostawić w lodówce na 15 min. Na dno naczynia żaroodpornego nasypać warstwę soli grubości ok 1,5 cm. Ładnie ułożyć mięso w naczyniu i obsypać grubo solą. Przykryć i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 1,5 godz. Mięso wyjąć z naczynia usuwając skorupkę soli. Sól sama odpada. ( Ja zostawiłam dla celów pokazowych) Mięso doskonale smakuje na ciepło, jak i na zimno. Smacznego.