Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Karkówka z kukurydzą i papryką"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1743
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 248
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 114
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1743
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 248
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 114
Składniki
Karkówkę umyj, osusz. Wierzch natnij w kilku miejscach. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę, natrzyj mięso. Posyp ze wszystkich stron przyprawą do wieprzowiny. Szczelnie owiń w folię spożywczą, włóż do lodówki na noc.
Cebulę obierz, posiekaj. Paprykę oczyść z gniazda nasiennego, pokrój w niewielką kostkę. Olej rozgrzej na patelni, zeszklij cebulę. Dodaj paprykę, smaż 10 minut. Nadmiar płynu odlej.
Dodaj osączoną z zalewy kukurydzę, wymieszaj. Jajko roztrzep z mąką. Dodaj do jarzyn, wymieszaj, smaż 1-2 minuty. Przypraw solą.
Masą napełnij nacięcia w karkówce. Włóż do rękawa do pieczenia, zrób kilka dziurek. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C. Piecz około półtorej godziny. 15 minut przed końcem pieczenia rozetnij rękaw, temperaturę zwiększ do 200°C.Źródło: Chwila dla Ciebie