Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 368
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 104
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 107
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 61
Polecam.
Odsłon: 79
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 368
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 104
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 107
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 61
Polecam.
Odsłon: 79
Składniki
Karkówkę (ew. łopatkę) opłucz, osusz. Posyp solą oraz pieprzem. Natrzyj czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Potem mięso rozetnij na duży płat. Posmaruj sosem pesto. Ciasno zwiń. Obwiąż mocną bawełnianą nitką. Ułóż w brytfance. Obłóż gałązkami rozmarynu.
Cukinię pokrój w plasterki. Szalotki obierz. Mięso obłóż szalotkami, plasterkami cukinii. Warzywa posyp solą i pieprzem. Skrop oliwą. Całość podlej bulionem. Piecz godzinę w temp. 175oC. Pomidorki dodaj do mięsa ok. 20 minut przed końcem pieczenia.Źródło: Naj