Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Karkówka z pieca z kaszą jęczmienną"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27445
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 153
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 177
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1163
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27445
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 153
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 177
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1163
Składniki
Karkówkę umyj, osusz, pokrój na plastry, oprósz z obydwu stron solą i pieprzem. Włóż do rękawa do pieczenia, końce zwiąż, w folii zrób kilka dziurek. Piecz ok. godziny w temp. 180°C.
Kaszę ugotuj według instrukcji w lekko osolonej wodzie. Pieczarki obierz, pokrój na plasterki. Olej rozgrzej na patelni, włóż pieczarki, duś do miękkości.
Przypraw solą i pieprzem, wlej śmietanę, wymieszaj. Polej kaszę, podawaj z karkówką.
<strong>Przepis przysłała Katarzyna Lisowska z Jeleniej Góry.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie