Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
karkówka z pieczarkami, cebulą w zalewie
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22473
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 92
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22473
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 92
Składniki
Karkówkę umyć pokroić w plastry o grubości 1 cm. Następnie wymieszać w miseczce przyprawę do karkówki, paprykę słodką mieloną, chili, sól, pieprz, zioła prowansalskie. Wszystkie składniki wg uznania. Ja daję całe opakowanie przyprawy do karkówki, 2 łyżki papryki słodkiej, pół łyżeczki chili, sól pieprz odrobina, na koniec dodaję zioła. Pokrojoną karkówkę obtaczam w przygotowanej przyprawie, następnie w mące. cebulę obieramy, kroimy w półksiężyce pieczarki myjemy (ja lubię obrane) jeśli są duże kroimy na pół lub cztery części.
Podsmażamy karkówkę na patelni układamy warstwami w naczyniu żaroodpornym. Karkówka, pieczarki, cebula, karkówka, pieczarki, cebula
Na koniec sos: 16 łyżek wody, 2 łyżki octu, 1 łyżka maggi, koncentrat i mieszamy. Dodajemy: papryki, sól i pieprz mieszamy. Wylewamy na przygotowaną karkówkę. Przykrywamy. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180C przez 1h 15min.