Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie dla zapracowanych. Samo się robi.
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 26
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 134
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 26
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 134
Składniki
Mięso umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Podzielić na kotlety. Rozbić. Z musztardy, gorczycy, oleju i przypraw zrobić marynatę. Posmarować dokładnie mięso. Wstawić do lodówki na ok.15 min. Do naczynia żaroodpornego wsypać dwa woreczki pęczaku z makaronem i suszonym groszkiem. Cebulę pokroić w piórka i wyłożyć na kaszę. Na cebuli ułożyć kotlety. Nalać 750 ml bulionu, albo po prostu wody. Przykryć szczelnie folią aluminiową i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na godzinę. Ok. 10 min przed zakończeniem pieczenia zdjąć folię, żeby mięso ładnie się przyrumieniło. Podawać z ulubioną sałatką. Smacznego.