Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso jest zdrowe tak jak i warzywa oraz przepyszny smak dania.
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 22
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 208
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 188
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 22
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 208
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 188
Składniki
Karkówkę myjemy i osuszamy,kroimy ja w plastry doprawiając solą i pieprzem.Układamy na rozgrzanej lecz nie wielkiej ilości oleju i podsmażamy na rumiany kolor z obu stron.Na wierzch mięsa sypiemy pokrojoną w kosteczkę cebulę i rozdrobniony czosnek i zamykamy naczynie pokrywą.
Gdy mięso z cebulka i czosnkiem się podsmaży, polewamy wodą i dusimy do miękkości mięsa.Mięso jest już miękkie,dodajemy obrane i pokrojone wzdłuż ziemniaki.Ziemniaki gdy już będą miękkie dodajemy obrana i oczyszczona z pestek i miąższu dynię pokrojoną w duże kawałki aby wszystko razem się powolutku dusiło z dodatkiem łyżeczki sypkiego imbiry który nada specyficzny smak i aromat potrawie.