Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Karkówka ziołowa"
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5553
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 375
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 82
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5553
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 375
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 82
Składniki
Wszystkie przyprawy włóż do moździerza, rozdrobnij. Wlej olej, dokładnie wymieszaj.
Karkówkę umyj, osusz. Dokładnie natrzyj marynatą ze wszystkich stron. Włóż do rękawa do pieczenia. Cebule obierz, pokrój w piórka, obłóż mięso ze wszystkich stron. Rękaw szczelnie zwiąż, włóż na noc do lodówki.
Mięso w rękawie ułóż w brytfannie. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C. Piecz ok. godziny. 20 minut przed końcem pieczenia rękaw rozetnij.
Po upieczeniu karkówkę pozostaw na chwilę w rękawie, by wszystkie soki się wchłonęły. Wytworzo ny w czasie pieczenia sos ostrożnie zlej i dodaj do np. zupy (jest w nim wiele smaków, każda zupa z pewnością na tym zyska).Źródło: Chwila dla Ciebie