Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Karp na grzybach z warzywami"
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 109
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1896
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2716
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 716
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 109
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1896
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2716
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 716
Składniki
Karpia oczyść, pokrój w dzwonka i posól. W misce wymieszaj mąkę z mieloną papryką. Filety oprósz mąką i podsmaż szybko na rozgrzanym oleju. Oczyszczone podgrzybki pokrój w plastry, a kurki zostaw całe. Obierz cebulę i pokrój w półtalarki, a umyte pomidorki w cząsteczki. Nać z selera pokrój na mniejsze kawałki.
W wysmażonym sosie z karpia na patelni podsmaż cebulę i grzyby. Duś przez chwilę, dodaj pomidory, przecier pomidorowy, oliwki i bulion warzywny. Dopraw solą, pieprzem i natką z selera. Grzyby z warzywami przełóż do brytfanny. Na wierzch włóż usmażonego karpia. Piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180°C przez 15 minut.Źródło: Na żywo