Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryby w galarecie pięknie prezentują się na świątecznym stole. Goście zawsze się nimi zajadają, a ich przygotowanie jest wyjątkowo proste. Karp w galarecie w tej roli sprawdzi się idealnie.
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 772
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 65
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 772
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 65
Składniki
Marchewkę, seler, por, pietruszkę, liść laurowy, ziele angielskie i połówkę cebuli oczyść i zalej w garnku wodą. Gotuj do miękkości. Następnie włóż kawałki ryby i gotuj maksymalnie 10 minut.
Wyjmij, aby kawałki ryby były w całości. Ostudź na talerzu.
Do reszty wywaru dodaj ocet i zamieszaj. Dodaj żelatynę. Jeżeli zależy ci na otrzymaniu czystej galaretki, dodaj roztrzepane białko i chwilę gotuj. Następnie przelej go przez drobne sitko. Do czystego wywaru dodaj żelatynę (ilość wg instrukcji na opakowaniu).
Do miseczek czy innych naczyń na galaretki ułóż kawałki ryby i warzyw. To od ciebie zależy jak finalnie będzie wyglądać galaretka. Zalej wywarem z żelatyną, ostudź i poczekaj aż stężeją.