Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Karp w kapuście"
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20649
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 50
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5185
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 50
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20649
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 50
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5185
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 50
Składniki
Rybę dokładnie umyj i oczyść z łusek. Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę. W garnku zagotuj wodę, posól, dodaj trzy ziarna pieprzu i jedną cebulę w całości. Włóż rybę i gotuj na słabym ogniu przez około 30 minut.
Kiszoną kapustę drobno posiekaj, włóż do garnka, zalej niedużą ilością wody i gotuj ok. 20 minut, aż będzie półmiękka.
Na łyżce masła lekko przyrumień pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Z ryby usuń ości, pokrój ją na kawałki wielkości pudełka zapałek. W żaroodpornym naczyniu ułóż odciśniętą z wywaru kapustę, polej zrumienioną cebulą i ułóż kawałki ryby.
Posyp kawałkami papryki i znowu ułóż warstwę kapusty i ryby (aż skończą się ). Masło roztop w rondelku, dodaj bułeczkę i polej nim po wierzchu kapustę.
Danie wstaw na 20 minut do nagrzanego piekarnika.Źródło: Na żywo