Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 11
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 31
Letnia wersja włoskiego makaronu.
Odsłon: 33
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 11
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 31
Letnia wersja włoskiego makaronu.
Odsłon: 33
Składniki
Karpia spraw, oczyść i podziel na dzwonka.
Głowę i ogon ryby wrzuć do garnka z wrzącą wodą. Dodaj przyprawy i ugotuj wywar. Po około 30 minutach zdejmij garnek z kuchenki i odcedź wywar na sicie.
Dzwonka karpia przypraw do smaku i skrop sokiem z cytryny. Usmaż na głębokim oleju.
Na maśle zeszklij cebulę pokrojoną w piórka i talarki marchewki. Wrzuć do czystego wywaru, chwilę podgotuj i zmiksuj.
Ziemniaki obierz i ugotuj. Polej przygotowanym sosem i posyp natką pietruszki.
Podawaj z rybą.Źródło: Telemax