Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wiem jak Wy, ale ja od jakiegoś czasu czuję jesień, zwłaszcza wieczorami. A do takiej atmosfery idealnie pasuje ciepła, aromatyczna ryba i to nie byle jaka ryba. Zapraszam na karpia, którego warto jeść nie tylko w święta. Może też przekona Was to, że jest to sprawdzony przepis mojej Mamy. :)
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 248
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 43
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 31
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 75
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 248
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 43
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 31
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 75
Składniki
Kawałki karpia dokładnie umyć. Każdy kawałek obficie posypać majerankiem, solą i pieprzem. Skropić sokiem z cytryny. Zostawić w lodówce najlepiej na noc, aby karp dobrze się zamarynował. Następnie kawałki ryby obtoczyć w mące pszennej i smażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu, ok. 15-25 min, obracając z każdej strony.
Smacznego :)
:)
:)