Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Karp z grilla z winem w sosie orzechowym"
Polecam.
Odsłon: 469
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 183
Polecam.
Odsłon: 469
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 183
Składniki
Rybę opłukać, pokroić na dzwonka. Oprószyć solą, obłożyć plasterkami cebuli, zalać winem i sokiem z cytryny. Odstawić do lodówki na 2-3 godziny.
Karpia wyjąć z marynaty. Ułożyć na folii aluminiowej, oprószyć przyprawą do ryb. Polać masłem, zawinąć. Opiekać na gorącym grillu około 10-15 minut.
Przygotować sos: orzechy utłuc w moździerzu z odrobiną wody. Żółtko rozetrzeć z oliwą. Ubijając trzepaczką, dolać ocet. Dosypać bułkę tartą i orzechy i odrobinę soli. Dalej ubijać aż do uzyskania gładkiej konsystencji.Źródło: Twoje Imperium