Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kartacze z mięsem"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8093
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 179
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 398
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8093
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 179
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 398
Składniki
<strong>:</strong>
Mięso mielone wymieszaj z tartym czosnkiem i pokrojoną drobno cebulą. Dopraw farsz solą i pieprzem. Ugotuj połowę ziemniaków w skórce do miękkości. Poczekaj aż wystygną, obierz i zetrzyj.
Drugą połowę ziemniaków obierz i zetrzyj na tarce o małych oczkach. Surowe ziemniaki włóż do płóciennej ściereczki i odciśnij. Surowe i gotowane ziemniaki wymieszaj z jajkami, mąką ziemniaczaną, mąką krupczatką i kaszą manną.
Ugnieć nieklejące się ciasto (w razie potrzeby dodaj więcej mąki) i podziel na ok. 8 części. Każdy kawałek ciasta rozwałkuj na placek wielkości dłoni. Farsz nałóż na placki i zwiń w kształt szyszek. Gotuj w posolonym wrzątku 25 minut. Bekon pokrój w paseczki i podsmaż na patelni. Gotowe kartacze podawaj z kwaśną śmietaną.Źródło: Tele Tydzień