Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis pochodzi z Bieszczad od mojej cioci. Kartoflak jest przepyszny.
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 41
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 79
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1081
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 118
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 158
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 41
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 79
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1081
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 118
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 158
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki obrać i zetrzeć razem z cebulą. Czosnek wycisnąć przez praskę, dodać do ziemniaków, wbić jajko, przyprawić do smaku i wymieszać. Formę żaroodporną wysmarować tłuszczem, wyłożyć przygotowaną masę ziemniaczaną. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec przez godzinę. Grzyby opłukać, pokroić razem z obraną cebulą. Zagotować pół szklanki wody z masłem, dodać grzyby z cebulą, kapustę, przyprawić do smaku i gotować przez pół godziny. Następnie kapustę wyłożyć na upieczony kartoflak, posypać startym serem i zapiec w temperaturze 200 stopni do zrumienienia sera.