Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kartoflanka z kurkami"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 259
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 45
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 35
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 74
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 83
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 259
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 45
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 35
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 74
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 83
Składniki
Ziemniaki i włoszczyznę oczyść, obierz, pokrój w grubą kostkę. Rozdrobnione warzywa włóż do garnka, dodaj przyprawy. Całość zalej 2 litrami wody. Poczekaj, aż woda zawrze, po czym zmniejsz płomień i gotuj jeszcze około 35 minut.
Kurki starannie oczyść i opłucz po bieżącą wodą. Grzyby osusz, większe sztuki potnij na kawałki. Na patelni rozgrzej masło. Wrzuć kurki i usmaż je, mieszając.
Cebulę i czosnek obierz, posiekaj, zeszklij na oleju. Oprósz mąką i zasmaż. Zasmażkę rozprowadź kilkoma łyżkami wywaru z zupy. Wlej do garnka z zupą. Przypraw do smaku solą oraz pieprzem.
Wymieszaj, gotuj jeszcze około 5 minut. Pod koniec do kartoflanki dodaj kurki. Zupę posyp koperkiem.
55 min •Porcja: 280 kcal •Cena porcji: ok. 1,50 zł.Źródło: Naj