Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kąski kurczaka w kukurydzianej panierce"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1756
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 253
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1756
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 253
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Składniki
Kurczaka wyjmij z lodówki godzinę przed m: upiecze się lepiej, kiedy będzie miał temperaturę pokojową. Po tym czasie opłucz go, osusz i pokrój w paski.
Maślankę wymieszaj z solą, pieprzem, chili, słodką papryką i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Włóż paski kurczaka, wymieszaj, odstaw na godzinę.
Po tym czasie kurczaka wyjmij z marynaty, osusz, obtocz w płatkach kukurydzianych. Ułóż na blaszce wyłożonej papierem. Piecz 20-30 min w 180-200oC. Podawaj gorące z sosem majonezowym.Źródło: Chwila dla Ciebie