Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kasza gryczana z jabłkami"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 38
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 37
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 38
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 37
Składniki
Przepis przysłała Emilia Krakowska z Waplewa Wlk.
Jabłka obierz, zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Na patelni rozgrzej masło. Wsyp kaszę gryczaną, podgrzej. Włóż starte jabłka i znów chwilę smaż, mieszając. Wsyp cynamon, dodaj miód i znów chwilę podgrzewaj, aż się dokładnie połączą.
Kaszę podaj na gorąco, udekorowaną plasterkami jabłka. Możesz też wsypać trochę rodzynek.
<strong>Czas przygotowania 15 min, ilość porcji 2, cena za porcję 0,70 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie