Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kaszotto z mieszanką grzybów: łuszczak zmienny, boczniak ostrygowaty, azjatyckie grzyby ryżowe, pieczarki, oraz z kostkami z szynki.
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 175
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 185
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 57
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 341
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 175
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 185
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 57
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 341
Składniki
Wlewamy do garnka wywar z grzybów i bulin warzywny z pasty rosołowej, razem 1,5 litra, zagotowujemy.
Dodajemy grzyby i na wolnym ogniu gotujemy.
W między czasie na patelni smażymy plastry szynki z pokrojoną cebulą, przyprawione ziołami.
Podsmażone plastry kroimy w kostkę i dodajemy do garnka razem z pozostałymi przyprawami. Gotujemy do miękkości mięsa.
Gdy mięso będzie miękkie dodajemy wypłukaną kaszę i gotujemy do jej pęcznienia.
Jeżeli kasza będzie pęcznieć próbujemy smak, w razie potrzeby doprawiamy i kończymy gotowanie.
Przykrywamy garnek pokrywką i czekamy 30 minut, kasza ładnie nam dojdzie.
Gotowe kaszotto nakładamy do talerzy, dekorujemy natką pietruszki i konsumujemy. Smacznego!!!