Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kaszotto z grzybami i kurczakiem"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 121
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 169
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 51
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 141
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 121
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 169
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 51
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 141
Składniki
Kaszę gryczaną opłukuję na sitku, gotuję w osolonej wodzie (w proporcji: 1:2), studzę. Filet z kurczaka myję, osuszam, kroję w kostkę. Mięso posypuję solą i pieprzem, mieszam. Obsmażam je na oleju.
Na drugą patelnię wrzucam pokrojone w plasterki grzyby (pieczarki mogą być surowe, ale grzyby leśne wcześniej obgotowałam w posolonej wodzie). Kiedy zaczną się rumienić, dokładam posiekaną cebulę i pokrojony w piórka por. Wszystko duszę, często mieszając .
Na patelnię wrzucam pokrojony w drobną kostkę boczek, chwilę podsmażam. Dokładam przygotowane wcześniej mięso i kaszę, wlewam bulion. Następnie dodaję wszystkie przyprawy i zioła (do smaku). Duszę ok. 5 min. Dynię wydrążam, do środka wkładam kaszotto. Zapiekam ok. 20 min w temp. 180 st.Źródło: Tina