Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kaszotto z mięsem"
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 89
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1720
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 34
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1588
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 89
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1720
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 34
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1588
Składniki
W szerokim garnku lub głębszej patelni zagotuj 1/2 szkl. wody. Wrzuć listki laurowe i grzyby. Zagotuj, przykryj, zgaś ogień.
Mięso pokrój. Marchewki i cebulę obierz, pokrój na małe kawałeczki. Podsmaż, na oleju,dodaj mięso. Skrop sosem sojowym, wrzuć przyprawy. Duś 8-10 minut.
Kaszę przepłucz pod bieżącą wodą. Grzyby pokrój na cieniutkie paseczki. Wrzuć z powrotem do wody, podgrzej. Dodaj mięso z warzywami i kaszę. Włóż umyty i związany koperek (odłóż kilka gałązek).
Dolewaj po filiżance gorącego bulionu i duś na wolnym ogniu pod przykryciem, aż kasza wchłonie płyn. Gdy kasza będzie już miękka, wyjmij koperek, dopraw pieprzem. Odłożony koperek posiekaj, posyp gotowe kaszotto.Źródło: Naj