Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 222
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 520
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 222
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 520
Składniki
makaron włożyć do osolonego wrzątku,
w czasie kiedy makaron sie gotuje rozgrzać tłuszcz w rondelku
dodać posiekaną cebulkę i zeszklić nie rumieniąc
wsypać paprykę
włożyć pokrojoną w kostkę mortadelę lub parówki i zarumienić.
dodać pomidory lub koncentrat, chwilę poddusić
wymieszać mąkę z bulionem i wlać
chwile pogotować
ugotowany makaron odcedzić i wymieszać z masłem
ułożyć na talerzu, wlać zrobiony paprykarz i posypać zieleniną
SAMCZNEGO