Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam kawałki kurczaka przygotowanego na ostro. Kurczak smaczny, kruchy, a skórka chrupiąca. Smak kurczaka podczas pieczenia roznosił się po całym mieszkaniu.
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 64
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 78
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 82
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1217
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 295
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 64
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 78
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 82
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1217
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 295
Składniki
Kawałki kurczaka oczyścić, dokładnie umyć i osuszyć. Następnie kawałki włożyć do naczynia lub miski. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Oliwę wymieszać z przyprawami, przeciśniętym czosnkiem oraz z miodem i winem. Marynatą natrzeć kawałki kurczaka , zakryć ściereczką, włożyć do lodówki na 2 godziny co jakiś czas obracając kawałki w marynacie. Po wyjęciu kawałki kurczaka włożyć do żaroodpornego naczynia wysmarowanego oliwą i piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni do miękkości mięsa, podlewając pozostałą marynatą. Podawać do obiadu do drugiego dania. Rada; Kawałki kurczaka można również grillować.