Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie, które można podać z frytkami lub pieczonymi ziemniakami
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 237
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 535
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 237
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 535
Składniki
Do miski wsypać obie mąki, jajko, miód, mleko i sól i wszystko razem wymieszać - powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Pierś kurczaka umyć, pokroić na małe kawałki i wrzucić do przygotowanego ciasta. Pozostawić na ok. 30 minut w lodówce. Rozgrzać olej na patelni, wyłożyć kawałki kurczaka (tak aby się nie posklejały) i obsmażyć z obu stron na złoty kolor. Po zdjęciu z patelni najpierw wyłożyć na ręcznik papierowy. Sos - w dowolnych proporcjach (u mnie pół na pół) wymieszać ketchup z majonezem dodając czosnek granulowany. Smacznego!