Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybki,smaczny,doskonały na szybkie danie. przepis nie jest moj,ale przepyszny! POLECAM!
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 116
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 75
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 116
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 75
Składniki
pokrojony kurczak posupujemy wcześniej (ok. 2 godz.) przyprawą gyros. Przygotowujemy sos : majonez i śmietanę łączymy z dodatkiem startego czosnku, soli i pieprzu.Kurczaka smażymy na odrobinie oleju.Pod koniec smażenia dodajemy kukurydzę z puszki (zamiast można dodać groszek lub czerwoną fasole).Cebule kroimy w cienkie plasterki, podobnieogórki konserwowe. Placki pita podgrzewamy w kuchence mikrofalowej w/g przepisu na opakowaniu, po czym przecinamy tworząc kieszonkę na farsz. W kieszonkę wkładamy kilka krążków cebuli,ogórki ,a następnie miąsny farsz. Gyros polewamy sosem majonezowo-śmietanowym oraz ketchupu. SMACZNEGO!