Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kebab z sosem"
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 401
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 206
Piernik jest nierozerwalnie związany z kuchnią polską, jednak historia miodow...
Odsłon: 89
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 1971
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 2791
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 10413
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 401
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 206
Piernik jest nierozerwalnie związany z kuchnią polską, jednak historia miodow...
Odsłon: 89
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 1971
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 2791
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 10413
Składniki
Przygotowuję ciasto, odstawiam. Mięso kroję w kostkę, obsypuję przyprawą do kebabu, podsmażam na oleju z cebulą. Warzywa kroję, doprawiam. Robię sos.
Ciasto dzielę na dwie porcje, każdą rozwałkowuję na kwadrat. Smaruję koncentratem, oprószam przyprawą, nakładam mięso z cebulą. Zlepiam dwa przeciwległe rogi. Końcówki dociskam widelcem.
Placki piekę ok. 20 min w temp. 180oC. Zostawiam je na chwilę w wyłączonym piekarniku, by zmiękły. Przecinam placki na trójkąty, do środka nakładam porcję warzyw, polewam na przemian keczupem i sosem.
90 min • Porcja 390 kcal • Koszt porcji ok. 2,50 zł • Przepis na 4 porcje.Źródło: Kobieta i życie