Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3159
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 268
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3159
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 268
Składniki
Ziemniaki obierz i pokrój w plasterki. Przełóż do miseczki z wodą. Tosty namocz w zimnej wodzie.
Opłucz oregano i pokrój drobno listki z dwóch gałązek. Mięso mielone przełóż do miski, dodaj namoczone tosty oraz jedną posiekaną cebulę i czosnek oraz jajko. Do masy dodaj posiekane oregano oraz sól, pieprz, mieloną paprykę i kumin do smaku.
Wyrób masę i uformuj z niej 12 owalnych kotlecików. Smaż na 3 łyżkach rozgrzanego oleju po 5-6 minut z każdej strony.
Posiekaj pozostałą cebulę oraz pomidora w grubą kostkę. Plasterki ziemniaków usmaż na rumiano na pozostałym oleju.
Podawaj z tzatzikami (przepis obok), ziemniakami, pomidorami. Udekoruj ćwiartkami cytryny.
Czas przygotowania: 50 minut 770 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień