Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Keftedes – mielone kotleciki"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 27
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 21
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 20
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 22
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 27
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 21
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 20
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 22
Składniki
Przepis przysłała Maria Koper z Koronowa.
Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. Mięso mielone wyrób z jajkiem, czosnkiem i cebulą, przypraw do smaku ostrą papryką, oregano, tymiankiem i cynamonem.
Ziemniaka obierz, umyj, zetrzyj na tarce, odciśnij. Dodaj do mięsa, wsyp posiekaną natkę, przypraw solą i pieprzem, wyrób. Uformuj pulpety, obtocz w mące.
Olej rozgrzej na patelni, usmaż pulpety ze wszystkich stron na złoty kolor. Osącz.
Podawaj na ciepło lub zimno z sosem czosnkowym lub winegret.
Czas przygotowania: 30 min, ilość porcji: 4, cena za porcję: 1,80 zł.
Kotleciki będą mniej tłuste, jeśli je upieczesz. Ułóż je na blasze i piecz ok. 15 min w temp. 180°C.Źródło: Chwila dla Ciebie