Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, lekkie i delikatne kotlety mielone z piersi kurczaka. Kotlety nie zawierają glutenu. Bułkę zastępuje mąka kokosowa, która ma świetne właściwości zagęszczające. Idealnie nadaje się także do panierowana. Kotlety dostarczają sporej porcji białka, a dodatek sera i śmietanki odpowiedniej ilości tłuszczu.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 99
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 99
Składniki
Cebulkę drobno kroimy i podsmażamy na oleju. Oczyszczoną pierś z kurczaka mielimy w maszynce do mięsa. Do zmielonego mięsa dodajemy podsmażoną cebulkę, śmietankę, ser mozzarella, mąkę kokosową, przyprawy oraz jajko. Dokładnie wyrabiamy masę.
Zwilżonymi dłońmi nabieramy porcje masy i formujemy kotlety, które obtaczamy w mące kokosowej. Kotlety smażymy z obu stron na dobrze rozgrzanym oleju do lekkiego zarumieniania. Po usmażeniu układamy je na ręczniku papierowym, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
Kotlety podajemy z ulubionymi dodatkami. Pysznie smakują ze świeżymi warzywami oraz sosami: czosnkowym, pomidorowym lub jogurtowym.