Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Keto risotto dyniowe to pięknie wyglądające i wykwintne danie. Idealne zarówno na wyjątkowe okazje, jak i na co dzień. Kalafior sprawdza się tutaj świetnie w zastępstwie ryżu. Wszystkim niedowiarkom polecam spróbować!
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 139
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 264
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 372
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 108
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 107
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 139
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 264
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 372
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 108
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 107
Składniki
Masło rozgrzać na patelni. Krewetki tygrysie usmażyć z obu stron. Zdjąć. Zeszklić szalotkę. Wrzucić ryż z kalafiora i smażyć przez chwilę mieszając, po czym zalać winem. Gdy płyn odparuje dodać bulion i gotować całość przez ok. 7 - 10 minut. Po odparowaniu dodać puree z dyni oraz starty ser. Wymieszać i dodać krewetki koktajlowe. Gotować przez ok. 1 minutę i zdjąć z gazu. Podawać gorące w towarzystwie krewetek tygrysich.