Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna biała kiełbasa zasmażana z dodatkiem podsmażonych ziemniaczków to danie, któremu moja rodzinka nie może się oprzeć. Polecam
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 69
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 78
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 83
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1235
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 297
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 69
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 78
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 83
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1235
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 297
Składniki
Na rozgrzanym oleju na małym ogniu podsmażymy do zrumienienia białą kiełbasę z każdej strony. Następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego, delikatnie nacinamy górę kiełbasy. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekamy około 15 - 20 minut. Ugotowane na półtwardo ziemniaki kroimy w ćwiartki, mieszamy z przyprawą do ziemniaków, podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu gdzie smażyła się kiełbasa. Następnie wkładamy pomiędzy kiełbasy i razem zapiekamy tak około 30 minut. Smacznego Rada; można dodać cebuli , ja ze względu na wnuczkę nie dodałam bo by nie jadła.;)
podsmażanie kiełbasy.