Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kiełbasiana zapiekanka"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2104
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 956
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 202
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20969
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2104
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 956
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 202
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20969
Składniki
Makaron ugotuj i odcedź.
Na patelni rozgrzej olej. Wrzuć umyty i pokrojony w krążki por i pociętą w kostkę paprykę. Po chwili smażenia dodaj różyczki brokuła oraz oczyszczoną fasolkę szparagową.
Na koniec dołóż półplasterki kiełbasy żywieckiej i całość wymieszaj z solą oraz pieprzem.
Przełóż gorące warzywa z mięsem do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem.
Jajka zmiksuj ze śmietaną, wlej mleko i dosyp gałkę muszkatołową z czubricą. Całość połącz z parmezanem startym na tarce o grubych oczkach.
Tak przygotowanym sosem polej zapiekankę.
Wstaw naczynie do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piecz około pół godziny.
Gotowe danie posyp ulubionymi ziołami.
<strong>Agata Skiba z Łabędziowa</strong>Źródło: Telemax