Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kiełbaski w bułeczkach"
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3226
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3226
Składniki
Z drożdży, łyżeczki mąki, szczypty cukru oraz 3 łyżek ciepłej wody przygotuj zaczyn drożdżowy. Kiedy wyrośnie wlej do mąki. Dodaj szczyptę soli, jedno jajko, olej oraz tyle ciepłej wody, aby powstało dosyć gęste ciasto. Wyrób dokładnie mikserem. Nakryj ściereczką i odstaw do wyrośnięcia. Kiełbaski pokrój na zgrabne kawałki.
Ciasto podziel na małe porcje. Każdy spłaszcz na placuszek. Połóż na nim kawałek kiełbaski. Sklej i posmaruj roztrzepanym jajkiem. Odstaw do wyrośnięcia. Piecz 20 minut w temp. 180°C.Źródło: Chwila dla Ciebie