Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kiełbaski w cieście z sezamem"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 100
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 145
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 29
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 130
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 100
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 145
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 29
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 130
Składniki
Wymieszaj dokładnie w dużej misce na nadzienie: mięso mielone, posiekaną cebulę, kiełbaski w kawałkach, bułkę tartą i jajko. Dopraw solą, pieprzem i sosem barbecue.
Nałóż na każdy kawałek ciasta nadzienie, tak by zajmowało 1/6 powierzchni płata. Pozostałe miejsce posmaruj roztrzepanym jajkiem. Zrolowane kawałki z nadzieniem posmaruj z wierzchu pozostałym jajkiem i posyp ziarnami sezamu. Każdy rulonik pokrój na 6 kawałków.
Rozgrzej piekarnik do 190 st. C i piecz 20 minut do momentu, aż się zezłocą. Serwuj paszteciki z sosem pomidorowym lub keczupem, udekorowane kawałkami pietruszki.
Czas przygotowania: ok. 50 minut • porcja: 360 kcal • koszt: ok. 3,5 zł • dla 6 osóbŹródło: Olivia