Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kiełbaski w cukiniowym płaszczyku"
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1145
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 649
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 223
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1145
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 649
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 223
Składniki
Przygotuj sos do kiełbasek: szalotki oraz czosnek obierz, posiekaj. Wrzuć do garnka. Dodaj miód albo syrop klonowy. Podgrzewaj 1-2 minuty, mieszając. Dodaj ocet, keczup i sos worcester. Przypraw solą, pieprzem i chili w proszku. Gotuj dalej 4-5 minut na małym płomieniu. Ciągle mieszaj, by sos nie przypalił się. Odstaw do wystudzenia.
Cukinię oczyść, umyj, odetnij końce, resztę pokrój wzdłuż na cienkiutkie plastry. Włóż je na chwilę do wrzątku, wyjmij, osusz.
Kiełbaski obierz z osłonek, cienko posmaruj sosem. Owiń plasterkami cukinii. Przypnij je wykałaczkami. Na dużej patelni rozgrzej olej. Włóż kiełbaski owinięte cukinią. Smaż na rumiano ze wszystkich stron. Pozostały sos podaj w kokilce.
Podawaj z grzankami z pszennego pieczywa. ok. 25 min. 1 porcja zawiera ok. 540 kcal. Ok. 1,90 zł za porcję.Źródło: Tina