Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kiełbaski ziemniaczane"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 269
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 47
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 42
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 78
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 87
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 269
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 47
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 42
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 78
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 87
Składniki
Ziemniaki obierz, ugotuj. Odcedź, utłucz (jeśli są wilgotne, odparuj je w piekarniku w 160°C). Ziemniaki wyrób z żółtkami, przypraw do smaku solą i gałką muszkatołową.
Z masy uformuj kule, oprósz odrobiną mąki, uformuj wałki. Lekko spłaszcz, panieruj w bułce tartej. Usmaż na oleju. Osącz.
<strong>Przepis przysłała Jolanta Kuna z Trześni.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie