Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kieszonki z papryką"
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 161
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 84
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 318
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1093
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 26
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1535
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 161
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 84
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 318
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1093
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 26
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1535
Składniki
Mięso opłucz, osusz papierowym ręcznikiem. W każdym filecie ostrym nożem wytnij głęboką kieszeń. Tak przygotowane filety z kurczaka natrzyj solą, pieprzem, suszonym oregano oraz ostrą i słodką papryką. Przyprawione mięso przykryj i włóż do lodówki na ok. 30 minut.
Paprykę rozetnij, usuń środek z pestkami. Strąk opłucz i pokrój w kosteczkę. Oliwki posiekaj. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę albo posiekaj. Rozgrzej połowę masła, wrzuć przygotowane warzywa, smaż 5–7 min. Wymieszaj z pokruszoną fetą. Przypraw solą i pieprzem.
Kieszonki napełnij farszem. Zepnij wykałaczkami. Rozgrzej resztę masła. Włóż kieszonki. Smaż je ok. 10 minut. Często obracaj, aby mięso zrumieniło się ładnie z obu stron.Źródło: Tina