Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kisz z blanszowanymi porami"
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 161
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 84
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 313
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1087
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 26
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1529
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 161
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 84
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 313
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1087
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 26
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1529
Składniki
Wysmaruj blachę masłem. Ciasto francuskie rozmroź, rozwałkuj i wyłóż nim blachę. Przykryj papierem do pieczenia, wysyp na wierzch fasolę i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C na 15 minut (dzięki temu ciasto będzie płaskie). Po wyjęciu obniż temperaturę piekarnika do 180 st. C i usuń fasolę.
Umyj pory, odetnij zielone liście i korzenie. Przetnij por na pół i podziel na „listki”. Włóż na 4 minuty do wrzątku, wyjmij, ostudź w zimnej wodzie. Rozkrusz na cieście camembert, posyp tymiankiem, na wierzchu ułóż pory. Wymieszaj mleko z jajkami, dopraw solą i pieprzem. Wylej na ciasto. Piecz 25 minut.Źródło: Olivia