Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kisz z serem i pomidorami"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 121
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 169
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 51
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 141
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 121
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 169
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 51
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 141
Składniki
Rozgrzej piekarnik do temp. 180 st. C. Tortownicę o średnicy 20 cm wysmaruj masłem (lub spryskaj oliwą w sprayu) i wyłóż płatami ciasta filo. Brzegi ciasta zawiń do środka.
Wyłóż na ciasto pomidorki koktajlowe (zostaw kilka do sałatki) i plasterki sera. Roztrzep mikserem jajka i wymieszaj je ze śmietaną. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wylej masę na ciasto.
Piecz ok. 45 minut, aż wierzch ciasta się zezłoci. Gdy się upiecze, odstaw na 15 minut. Wyjmij z formy i udekoruj listkami bazylii. Podawaj z sałatą i pomidorkami doprawionymi winegretem z łyżki octu winnego, trzech łyżek oliwy, szczypty soli i pieprzu.Źródło: Olivia